Pełne mleko w proszku
pochodzenie Słowacja, cena 2550EUR / MT EXW Budapest
Metoda produkcji:
Suszenie rozpyłowe. Mleko pełne, pasteryzowane, skondensowane na czteropoziomowym waporyzatorze, suszone gorącym powietrzem
skład:
Mleko pasteryzowane
Rynek docelowy:
Opinia publiczna - eksport do kraju, UE i krajów trzecich
Aplikacja konsumencka:
Do dalszej obróbki - produkcja wyrobów piekarniczych, lodów, mlecznej czekolady, puddingu itp.
opakowanie:
4-warstwowe worki papierowe po 25 kg każda z wewnętrzną polietylenową wyściółką, zapieczętowane papierem i szyte
razem
Najnowsza data spożycia:
Na opakowaniu zaznaczono 12 miesięcy od daty produkcji i daty produkcji
Okres przydatności do spożycia:
Maksymalna temperatura 25
na
C, maksymalna wilgotność 65%
Specyfikacja sensoryczna:
Wygląd i kolor - mleczny i kremowy, jednolity
Konsystencja - jednorodny proszek, dozwolone są tylko łatwo rozpadające się grudki
Zapach i smak - smak do pasteryzacji, łagodny wrzący smak, bez innych smaków, czysty zapach
i wolne od obcych zapachów
Specyfikacja fizyczna i chemiczna:
Milkfat min. 26,0%
Maksymalna wilgotność 4,0%
Mleko stałe min. 96%
Titrable acidity max. 0,15%
Indeks rozpuszczalności max. 1,25 ml
Scorched Particels max. Dysk A, B
Białko w mleku w postaci stałej bez tłuszczu min. 34,0%
Laktoza: min. 36,0%
WPN średni wskaźnik ciepła
Substancje hamujące (Delvo SP) ujemne
![Świnie zjadły hodowcę - nie można ustalić przyczyny śmierci](/images/articles/2020/01/453/mWFSEvshtt9wR3OrZJ5eMreE7hn2nd7TbR2xPSZu.jpeg)